Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Utazás alapadatai 2022

3 csillag
3 és 4 csillagos szállodák (***)

·  A Riviéra pompái: Cannes, Nizza, Monaco
·  Igazi csemege: 9 nap alatt 7 Világörökség
·  Fürdési lehetőség a francia tengerparton
·  Az olasz elegancia fellegvárai: Milánó és Torino

Elbűvöl ahogyan a provence-i emberek őrzik hagyományaikat: gyönyörű népviseletbe öltözve vonulnak ünnepeiken és 3 évente királynőt választanak.
Kovács Réka – A francia utak szakreferense

Program

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG

Reggeli indulás után Szlovénián keresztül haladva gyönyörködhetünk a Júlia-Alpok vonulataiban, így érkezünk Olaszországba. Szállás, vacsora.

2. NAP: CREMONA – GENOVA – SAN-REMO – NIZZA

Reggel séta Cremonában, Stradivari városában. Dóm, Keresztelő kápolna, Torazzo, mely Európa legmagasabb harangtornya, Milit-loggia. Folytatjuk utunkat a Ligure-tenger partjára, Genovába. Séta Kolumbusz és Garibaldi városában. A belváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára is. Láthatjuk a St. Laurence katedrálist, Kolumbusz szülőházát, a hercegi palotát és a kikötőt. A várost elhagyva a tengerparti szakaszon több mint száz alagúton áthaladva tartunk Franciaország felé. A francia határ előtt letérünk a sztrádáról és megtekintjük a Virágok Riviérájának legelegánsabb városát, a dalfesztiválról is híres San Remót. Jól esik a kis séta a buszozás után a hangulatos tengerparti településen. Szállás a nizzai tengerpart közelében (2 éj). Este fakultatív vacsora.

3. NAP: NIZZA – MONACO

Aki akarja, ezt a napot a tengerparton fürdéssel, napozással töltheti. A különlegességre vágyóknak azonban javasoljuk, hogy jöjjenek velünk egy fakultatív programra a világ legelegánsabb mini államába, Monacóba. A nizzai tengerparton haladunk végig, gyönyörködve a városban és a pálmafás sétányban. A várost elhagyva megállunk a híres Eze Parfümgyárban. Itt elmagyarázzák a parfümkészítés munkafolyamatait, a bemutató után kedvezményes vásárlási lehetőség. A parfümök illataival eltelve folytatjuk utunkat a mini államba. A több mint háromórás monacói városnézéses programunk során bemegyünk a nagyhercegi palotába, majd az Oceanográfiai Múzeumba. Mindkettő a nagyhercegség jelképei. Ezt követően felkeressük a katedrálist, ahol láthatjuk Grace Kelly sírhelyét is. Monacóból lesétálunk a kikötőbe, ahol mesés jachtokat láthatunk. Tovább haladva felmegyünk Monte Carlo hegyére. Itt található a híres Casinó is, ahol a szerencséjüket is kipróbálhatják a vállalkozó kedvűek (Belépési feltétel betöltött 18 év és megfelelő öltözet). Garantált fakultatív kirándulás Monacoba (2 belépővel): 40 €

4. NAP: CANNES – MARSEILLE – IF – AVIGNON

Tovább indulunk Cannes-ba, ahol a híres Fesztivál-palota környékét keressük fel. Bár szép a tengerpart, de mégis a filmfesztiváljáról lett híres Cannes. A Cote d’Azurt elhagyva Provence-on keresztülhaladva érkezünk Marseille-be. A város ékessége az Öreg kikötő és a tengerparti sétány. Ezt követően, aki akar, áthajózhat velünk a közeli szigetre. Itt található If vára, ahol Monte Cristo grófja is raboskodott. Programunk végén utazunk szállásunkra, amely Provence központjában lesz (3 éj).

5. NAP: ARLES – NIMES – PONTE DU GARD – AVIGNON

Ezen a napon három olyan helyet is felkeresünk, mely a Világörökségek Listáján szerepel. Először Arles-ba lesz városnézés. Van Gogh is imádta ezt a várost, az egyik legtermékenyebb korszaka is ide kötődik. Megnézzük az Amphiteatrumot, az Ókori színházat, a St. Trophime templomot. Provence tartományban, a levendulák hazájában haladunk tovább. A nap során, aki haza akarja vinni ezt a különleges illatot, annak van lehetősége arra, hogy különböző kiszerelésekben vásároljon a környék jellegzetes virágait rejtő kis illatzsákokból. Nimes-be érve régi római emlékek fogadnak: Amphiteatrum, katedrális, belváros, Szt. Pál templom, Négyzetes ház. Nimes az egyik legszebb délfrancia város, erről Önök is meggyőződhetnek. Tovább utazva a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gardot tekintjük meg. Ez a monumentális építmény a római építészet remekműve, melyet ma hídként használnak. Ezt követi a Pápaság volt központja, Avignon. A XIV. században hét pápa lakott a ma is jó állapotban lévő palotában. Mellette látható a román és gótikus stílusú katedrális. Feltétlenül le kell fényképezniük még a városban a színházat, a Városházát és a híres Csonkahidat. Szállás, vacsora, mint előző nap.

6. NAP: LES BAUX DE PROVENCE – ST. RÉMY DE PROVENCE – LES SAINTES MARIES DE LA MERE

Reggel ellátogatunk Les Baux de Provence-ba, egy hangulatos középkori eredetű, sziklára épített kis településre. A kis városka névadója a bauxit kőzet, az alumínium alapanyaga. Kellemes, szűk utcácskái, hangulatos kisüzletei lenyűgözik az idelátogatókat. Ezt követően St. Rémy de Provence-ban sétálunk egyet. Sok híres ember köthető ehhez az aranyos kis városkához. Itt született Nostradamus, élt itt egy rövid ideig Van Gogh is és a monacói Albert herceg nővére, Caroline is rendelkezik itt nyári rezidenciával. Kora délután Camargue lenyűgöző vidékén átutazva a kis tengerparti települést, Les Saintes Maries de la Mere-t keressük fel. A hely a francia „gitanes”-ok zarándokhelye, minden évben sok ezer ember teszi tiszteletét a Szent Mária kegyhelynél. A középkori eredetű kis kápolnát természetesen mi is megcsodáljuk, majd lehetőség lesz egy kis tengerparti fürdő­zésre vagy sétára az üzletekkel, kávézókkal teli kisvárosban. Este szállás, vacsora.

7. NAP: ORANGE – GRENOBLE – TORINO

Orange városába indulunk reggel. Utunkat végig a mediterrán növények látványa színezi. A városba érve megtekintjük a Diadalívet, majd a Világörökség Listáján is szereplő római kori antik színházat és környékét. Folytatjuk utunkat a Francia- Alpokba. Itt a legismertebb városban, a téli olimpiának is otthont adó Grenoble-ben állunk meg. Elámulunk a körülöttünk magasodó több mint 3.000 m magas csúcsokon. Csodálatos az itt-ott megjelenő hófoltok látványa a nyári kánikulában. Megnézzük a katedrálist, az Igazságügyi Palota épületét, Stendhal szülőházát és a belvárost. Ezt követően, aki akar, az egy látványos felvonózáson is részt vehet. A kabinnal pillanatok alatt emelkedve jutunk fel a kilátóra. Menetközben és a hegytetőről is mesés kilátás tárul elénk a városra, az Isere folyóra és a környező hegyekre. Programunk után a többezer méteres csúcsok közt kanyarogva és a híres Frejus alagúton keresztül érkezünk Olaszországba. Szállás Torinónál.

8. NAP: TORINO – MILÁNÓ

Délelőtt megtekintjük Torino látnivalóit: Dóm, a Szent Lepel kápolna (melyben a katolikus egyház híres ereklyéjét őrzik), a Királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Lombardia központjába, Milánóba kora délután érkezünk. Felkeressük a világ egyik legszebb templomát, a Dómot, majd a Scala épületét. Természetesen lesz szabadprogram is, mely során gyönyörködhetünk a divatvilág egyik vezető városának kirakataiban, ruhakölteményeiben. Milánói programunk után szállásunkra buszozunk, majd vacsora.

9. NAP: MIRAMARE – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk a Trieszt mellett lévő Miramare kastélyhoz, mely az osztrák császárok kedvelt üdülőhelye volt. Közvetlenül a tengerpartnál lévő, szépen berendezett palota megtekintése után hazautazás. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Érintett területek

 • Franciaország
 • Olaszország
 • Nizza
 • Milánó
 • Sirmione
 • Genova
 • Lombardia
 • Ligur-tengerpart
 • Garda-tó
 • San Remo
 • Arles
 • Monaco
 • Marseille
 • Monte-Carlo
 • Torino
 • Piemont
 • Cremona
 • Nimes
 • Orange
 • Grenoble
 • Avignon
 • Nyugat-Európa
 • Dél-Franciaország
 • Provence-Alpes-Cote D'azur

További ajánlatok (időpontok és árak)

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.
még töltünk