Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(1) "9"
  ["name"]=>
  string(20) "1000 ÚT Travel Kft."
  ["company_name"]=>
  string(20) "1000 Út Travel Kft."
  ["company_city"]=>
  string(8) "Budapest"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "1054"
  ["company_address"]=>
  string(20) "Kálmán Imre u. 14."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "25378425-2-41"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "01-09-694682"
  ["licence_number"]=>
  string(14) " U-000086/2001"
  ["email_reservation"]=>
  string(16) "travel@1000ut.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(10) "1000ut.hu/"
  ["email_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["order_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(false)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  string(0) ""
  ["insurance_number"]=>
  string(0) ""
  ["reservation_email"]=>
  string(0) ""
  ["finance_email"]=>
  string(0) ""
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "0000-00-00 00:00:00"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2022-05-06 08:39:52"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
1000 ÚT Travel Kft.

$result

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#140 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(1)
 ["value":protected]=>
 array(1) {
  [0]=>
  array(4) {
   ["Program"]=>
   array(30) {
    ["id"]=>
    string(7) "2382872"
    ["data_part"]=>
    string(1) "0"
    ["serial_number"]=>
    string(3) "428"
    ["name"]=>
    string(50) "Toszkána legjobb borai, szarvasgomba vadászattal"
    ["description"]=>
    string(1355) "

[r] repülővel,
menetrend szerinti közvetlen WizzAir járattal

3*-os szállodában, kétágyas fürdőszobás szobában

reggeli, 1 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora 

1. Látogatás Toszkána két legjobb borvidékén: Montepulciano és Chianti.

2. A legszebb toszkán városok megismerése.

3. Borkóstolás és vacsora a több mint 1000 éves Guicciardini Strozzi birtokon, ahol "Mona Lisa" leszármazottja fogadja csoportunkat.

4. Erdei kirándulás, szarvasgomba vadászattal.

Kis létszámú csoport

Bor és gasztronómiai élmények

Kulturális látnivalók

Oltással vagy teszttel lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

" ["distance"]=> NULL ["distance_from"]=> NULL ["accommodations"]=> NULL ["first_minute_discount"]=> string(1) "0" ["first_minute_discount_date"]=> NULL ["informations"]=> array(6) { ["leiras"]=> string(9770) "
1. nap: Budapest - Bologna

Elutazás menetrendszerinti közvetlen járattal Bolognaba, Hmajd transzfer a belvárosba. Rövid városnézés az óvárosban, melynek épületei sárga és terrakotta színben díszelegnek. A városban több mint 30 km árkád van, így esőben vagy erős napsütésben is megvédik a nézelődőket. Bolognában alapították a világ első egyetemét 1088-ban, és ez meghatározza a város fiatalos hangulatát, pezsgő életét. A középkori óvárosban megtekintjük a Piazza Maggiore-t, a Bazilikát és a város jelképeit, a pisai ferde toronynál is ferdébb lakótornyokat.

Bologna igazán gasztronómiájáról híres. Ez a régió a szülőföldje a parmezán sajtnak, a pármai sonkának, a modenai balzsamecetnek, továbbá Bologna kifejezetten büszke a kézzel készített friss tésztáira és a különleges fagylaltokra is.

A városnézés után a szállás elfoglalása (1 éj), majd vacsora egyénileg.

Hotel Metropolitan 4* (május)

2. nap: Firenze - San Gimignano

Reggeli után Firenzébe utazunk. Érkezés után városnézés helyi idegenvezetővel a "reneszánsz" bölcsőjeként” is emlegetett városban. Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta, 1865-1870 között az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont.  Történelmi belvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

A gyalogos városnézés során meglátogatjuk a Pitti Palotát, a 14.-15. században épült belvárost, átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon, kívülről megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot, a Santa Croce templomot. A városnézés után rövid szabadprogram, majd utazás San Gimignanoba.

Érkezés után ismerkedés a „Tornyok városával”, ahol tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal és a 15 impozáns lakótorony, mely a város jelképévé vált. Szűk sikátorai, hangulatos terei visszaröpítenek a múltba. Városnézésünket a Szent Agostino templom és a Palazzo del Popolo (városháza) megtekintésével zárjuk. Ezt követően rövid szabadprogram, melynek során megkóstolhatjuk a város különleges, sáfrányos fagylaltját.

A kora esti órákban érkezünk szállásunkra, ahol 3 éjszakát töltünk. Vacsora a szállodában.


Hotel Alcide 4*  (május)

3. nap: Siena - Chianti vidéke (szarvasgomba vadászat) - Poggibonsi

"Siena volt a legszebb olasz város azok közt, amiket Mihály eddig látott. Szebb volt Velencénél, szebb a nemes Firenzénél és az árkádos, édes Bolognánál is. (…) Az egész város, meredek, rózsaszín utcáival, véletlen-gondtalanul hullámzott csillag alakban vonuló dombjain; és lakóinak arcán is azt lehetett olvasni, hogy nagyon szegények, de nagyon boldogok, boldogok a maguk utánozhatatlan latin módján. A város meseszerű, vidám meseszerű jellegét az adja meg, hogy minden pontjáról látni lehet a város tetején a dómot, amely mint egy tréfás, zebraszínű, tornyos Zeppelin lebeg fölötte. A dóm egyik fala a templom tömegétől külön áll, jó kétszáz lépés távolságra, groteszken és gyönyörűen, az emberi tervek meghiúsulásának legnagyobbszerű térbeli szimbóluma gyanánt. Mihály imádta a bohémséget, ahogy ezek a régi olaszok nekikezdtek a katedrálisuknak. „Nekünk is kell, ha Firenzének van, sőt lehetőleg nagyobb legyen”, mondták, és megépítették a legmesszebb fekvő falat, hogy a firenzeiek előre rémüldözzenek, hogy mekkora lesz a sienaiak temploma. Azután elfogyott a pénz, az építők természetes gesztussal letették szerszámaikat, és többet feléje se néztek a katedrálisnak. – Igen, igen – gondolta Mihály -, így kell templomot építeni, ha az Ulpius-ház lakói templomot építettek volna, bizonyára ők is így tettek volna. Azután lementek a Campóra, a város kagyló alakú főterére, amely már alakjánál fogva is olyan volt, mint a város mosolya. Mihály alig tudott elszakadni” 

(Idézet Szerb Antal: Utas és holdvilág című regényéből)


Reggeli után a Toszkána szívében található Sienaba utazunk. A város híres műemléke a Dóm, amely a 12-13. században épült, és 1215-től miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi. A látvány lenyűgöző, mely magasba törő pilléreinek is köszönhető. Siena főterének, a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. A városfallal körülvett történelmi központ 1995-óta az UNESCO Kulturális Világörökség része. A városnézés után rövid szabadprogram, majd a Chianti vidék felfedezésére indulunk.

Gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül utazunk a Gaiole in Chiantiban található, Castello di Meleto pincészethez. Érkezés után megtekintjük a kastély antik pincészetét, majd egy könnyű toszkán ebéd következik, melynek során 3 féle bort kóstolunk meg.

Ebéd után a szarvasgomba misztikus történetét és gasztronómiai jelentőségét ismerjük meg. Kutyák segítenek a szarvasgomba keresésében. Kísérőnktől tájékoztatást kapunk a gyűjtés, tárolás, felhasználás technológiájáról. Este egy közeli étteremben vacsorázunk, ahol a finom szarvasgombás fogás mellé egy zamatos Chianti bort kortyolhatunk.

Este érkezünk vissza a szállásunkra.

[[galeria]]1847[[/galeria]]

4. nap: Pienza - Montepulciano - Poggibonsi

Reggeli után Montepulciano felé utazunk. Utunk során megpillantjuk az igazi toszkán tájat, mely visszaköszön minden képeslapról.

Meseszép dombok között haladva érkezünk Pienzába a reneszánsz építészet mintavárosába. Itt született II. Pius pápa, aki a helységnek 1462-ben városi jogokat adott, és püspöki székhellyé tette. Ő építtette a dómot, a püspöki palotát, a Palazzo Pubblicot és a pompás Palazzo Piccolominit.  Pienza történelmi központja 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A Porta al Praton keresztül érkezünk a város központjába. Itt láthatjuk a II. Pius által megálmodott épületeket, és egy igen szép reneszánsz kutat.

Ezt követően érkezünk Montepulcianoba, ahol az épületek ódonsága, stílusa, fekvése lenyűgöző. Sétánk során megtekintjük a város reneszánsz főterét, ahol nyaranta színházi előadásokat tartanak. A négyszögletű teret a Dóm és régi paloták határolják.

Montepulciano és környéke Toszkána legjobb három borvidékének egyike (Montalcino és Chianti mellett). Hogy erről magunk is megbizonyosodjunk, a városnézés után látogatást teszünk Montepulciano egyik híres pincészetében. A többszázéves múlttal büszkélkedő borászat a hagyományokat és modern technológiát ötvözve őrzi a termékek tipikus jellegét. Először a középkori palota antik picészetét járjuk be, majd borokat és toszkán finomságokat kóstolunk. 

Késő délután érkezünk a híres Tenuta Guicciardini Strozzi birtokra. A csodálatos környezetben található, 530 hektáros birtok több mint 1000 éves múltra tekint vissza. A nemesi Strozzi család tovább őrzi a hagyományokat, melynek köszönhetően világhírű borok kerülnek ki pincészetükből. A történelmi pincelátogatást egy toszkán vacsora követi, melynek tipikus fogásai helyben készülnek. A finom ételeket a pincészet 4 legjobb bora kíséri.  A különleges környezetben eltöltött vacsora, különleges élményként zárja toszkán kalandozásunkat.

[[galeria]]1848[[/galeria]]

5. nap: Poggibonsi - Bologna – Budapest

Reggeli után rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Bolognaból Budapestre. 


A programok sorrendje és a WizzAir járatok menetrendje változhat!


UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Firenze történelmi központja
 • San Gimignano: Történelmi központja
 • Siena: Történelmi központja
 • Pienza: Történelmi központja
" ["programok"]=> string(59) "

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

" ["további információk"]=> string(1700) "

Várható menetrend WizzAir járattal (változhat)

Budapest - Bologna: 07:10-08:35
Bologna - Budapest: 09:10-10:35

A repülőjegy díja a Wizzair csoportos ára alapján lett feltüntetve. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

" ["további információk 2"]=> string(808) "

Az első videó Toszkána kedvcsináló Tanács Gábor idegenvezetőnk tolmácsolásában.

 

" ["ár nem tartalmazza"]=> string(534) "az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)10 EUR a belépőketkb. 40 EUR / főa borravalótkb. 10 EUR/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár84 000 Ft-tólFeladható poggyász kérhetőmax. 20 kgkb. 20 000 Ft/db-tól Elsőbbségi beszállás kérhető2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db 40x20x25 cm és 1 db 10 kg-os 55x40x20 cm kb. 16 000 Ft/fő-től BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap" ["ár tartalmazza"]=> string(409) "a WizzAir repülőjegyet illetékkelmax. 40x20x25 cm-es kisméretű kézitáskával (melynek értéke: kb. 60.000 Ft - változhat!)4 éjszakát 3*-os szállodában, reggelivel1 alkalommal ebédet és 3 alkalommal vacsorát a program szerinta helyszíni közlekedésta pincelátogatásokat és borkóstolókat a program szerinta magyar nyelvű idegenvezetést (Sienában és Firenzében helyi idegenvezetővel)" } ["images"]=> array(24) { [0]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(66) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/tuscany-1707192_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [1]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(53) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/img_5481-1.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [2]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/italy-4981484_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [3]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(72) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/piazza-grande-2827032_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [4]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(49) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/1_(51).jpg" ["t"]=> string(0) "" } [5]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(80) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/cathedral-of-florence-2976627_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [6]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(54) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/img_93721-1.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [7]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(65) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/tuscany-104020_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [8]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(55) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/img_591211-1.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [9]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(71) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/san-gimignano-163039_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [10]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(49) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/albola.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [11]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(55) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/cusona-top-1.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [12]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/siena-5002067_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [13]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(61) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/dom-974017_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [14]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(72) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/san-gimignano-4675809_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [15]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/siena-2417791_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [16]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/italy-3603923_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [17]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(79) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/Firenze,_le_Ponte_Vecchio_2009-08-05.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [18]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/italy-2273767_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [19]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(71) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/montepulciano-165197_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [20]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/italy-3608525_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [21]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/italy-2612745_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [22]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(68) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/olive-oil-1433506_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [23]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(53) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/img_5454-1.jpg" ["t"]=> string(0) "" } } ["is_ski"]=> bool(false) ["is_sport"]=> bool(false) ["is_active"]=> bool(true) ["num_viewed"]=> string(1) "0" ["num_trip"]=> string(1) "4" ["tour_operator_id"]=> string(1) "9" ["departure_locations"]=> string(0) "" ["group_id"]=> string(7) "2382872" ["slug"]=> string(47) "toszkana-legjobb-borai-szarvasgomba-vadaszattal" ["created_at"]=> string(19) "2022-05-25 17:52:01" ["updated_at"]=> string(19) "2022-05-25 17:52:01" ["Rooms"]=> array(2) { [0]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "156948929" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(15) "Egyágyas szoba" ["num_people"]=> string(1) "1" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "1" ["min_people"]=> string(1) "1" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2382872" ["Program"]=> bool(false) } [1]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "156949316" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(32) "Kétágyas (franciaágyas) szoba" ["num_people"]=> string(1) "2" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "2" ["min_people"]=> string(1) "2" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2382872" ["Program"]=> bool(false) } } ["Locations"]=> array(2) { [56]=> array(11) { ["id"]=> string(2) "56" ["name"]=> string(12) "Olaszország" ["replaced_name"]=> string(459) "olaszorszag italia-csodai olaszo korutazas-olaszorszagban del-olaszorszag eszak-olaszorszag olasz-adria eszak-olasz-tavak olaszorszag-regio oalszorszag kozep-olaszorszag italia-rejtett-kincsei eszak-olasz-varosok olaszorszag-marketing olaszorszag-mar italy e-olasz-tortenelmi-varosok kozep-olaszorszag-gyongyszemei varosok-eszak-olaszorszagban adria adriai-tenger la-bella-italia szilveszter-eszak-olaszorszagban eszak-es-kozep-olaszorszag eszak-olasz-tajakon" ["short_name"]=> string(2) "IT" ["long_name"]=> string(12) "Olaszország" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "41.8719" ["lng"]=> string(7) "12.5674" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "47.092" ["lng"]=> string(7) "18.5205" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "35.4929" ["lng"]=> string(6) "6.6267" } } } ["num_program"]=> string(4) "2276" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(11) "olaszorszag" } [369]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "369" ["name"]=> string(9) "Toszkána" ["replaced_name"]=> string(164) "toszkana toscana olaszorszag-toszkana toszkan-tengerpart toszkan-villak-farmhazak toscana-es-kornyeke toszkana-csodai toskana toskanische-kuste toszkana-es-kornyeke" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(23) "Olaszország, Toszkána" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(2) "56" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "43.7711" ["lng"]=> string(7) "11.2486" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "44.4727" ["lng"]=> string(7) "12.3714" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "42.2384" ["lng"]=> string(6) "9.6867" } } } ["num_program"]=> string(3) "222" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(8) "toszkana" } } ["description_short"]=> string(154) "[r] repülővel, menetrend szerinti közvetlen WizzAir járattal3*-os szállodában, kétágyas fürdőszobás szobábanreggeli, 1 alkalommal ebéd, 3 ..." ["location_text"]=> string(22) "Olaszország,Toszkána" ["img"]=> string(66) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/tuscany-1707192_960_720.jpg" ["AccommodationTypes"]=> array(1) { [0]=> array(1) { ["label"]=> string(5) "Hotel" } } ["Ratings"]=> array(1) { [0]=> array(1) { ["label"]=> string(4) "****" } } } ["Trip"]=> array(33) { ["id"]=> string(10) "4095053276" ["parent_id"]=> NULL ["num_adults"]=> string(1) "2" ["num_children"]=> string(1) "0" ["room_id"]=> string(9) "156949316" ["program_id"]=> string(7) "2382872" ["date_from"]=> string(10) "2022-10-04" ["date_to"]=> string(10) "2022-10-08" ["num_nights"]=> string(1) "4" ["num_days"]=> string(1) "5" ["min_nights"]=> string(1) "4" ["is_seasonal"]=> bool(false) ["food_service_id"]=> string(2) "75" ["road_type_id"]=> string(2) "73" ["road_information"]=> array(5) { ["Check-in"]=> string(10) "0000-00-00" ["Indulási helyszín"]=> string(8) " Egyéni" ["azonosító"]=> int(0) ["Érkezési helyszín"]=> string(8) " Egyéni" ["dep_airport"]=> string(8) " Egyéni" } ["transport_id"]=> NULL ["discount"]=> string(1) "0" ["capacity"]=> NULL ["prices"]=> array(7) { [0]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(7) "Alapár" ["value"]=> int(427000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(2) ["required"]=> int(1) ["storno"]=> float(2.2) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [1]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(47) "Repülõjegy irányár illetékkel (változhat)" ["value"]=> int(60000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(2) ["required"]=> int(1) ["storno"]=> float(2.2) ["unit"]=> string(2) "db" ["optId"]=> NULL } [2]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(44) "Feladható poggyász (max. 20 kg) változhat" ["value"]=> int(20000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(2) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> float(2.2) ["unit"]=> string(2) "db" ["optId"]=> NULL } [3]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(25) "Elsõbbségi beszállás " ["value"]=> int(17000) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(2) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> float(2.2) ["unit"]=> string(2) "db" ["optId"]=> NULL } [4]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(17) "BBP Eub Air Nivó" ["value"]=> int(2950) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(2) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [5]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(15) "BBP Eub Air Top" ["value"]=> int(3950) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(2) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } [6]=> array(10) { ["ages"]=> string(0) "" ["name"]=> string(21) "BBP Eub Air Top Extra" ["value"]=> int(5450) ["cValue"]=> int(0) ["currId"]=> int(1) ["qty"]=> int(2) ["required"]=> int(0) ["storno"]=> int(0) ["unit"]=> string(3) "fő" ["optId"]=> NULL } } ["base_price_huf"]=> string(6) "974000" ["bait_price_huf"]=> string(6) "974000" ["bait_price"]=> string(6) "487000" ["bait_price_currency_id"]=> string(1) "1" ["created_at"]=> string(19) "2022-05-25 17:52:22" ["updated_at"]=> string(19) "2022-05-25 17:52:22" ["Room"]=> array(16) { ["id"]=> string(9) "156949316" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(32) "Kétágyas (franciaágyas) szoba" ["num_people"]=> string(1) "2" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "2" ["min_people"]=> string(1) "2" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2382872" } ["FoodService"]=> array(3) { ["id"]=> string(2) "75" ["name"]=> string(7) "Reggeli" ["type"]=> string(12) "food_service" } ["RoadType"]=> array(3) { ["id"]=> string(2) "73" ["name"]=> string(8) "Repülő" ["type"]=> string(9) "road_type" } ["url"]=> string(82) "/olaszorszag/toszkana/-/toszkana-legjobb-borai-szarvasgomba-vadaszattal/4095053276" ["trip_name"]=> string(10) "2 felnőtt" ["Price"]=> array(4) { ["bait_price"]=> string(6) "487000" ["bait_price_currency_name"]=> string(3) "HUF" ["bait_price_huf"]=> string(6) "974000" ["base_price_huf"]=> string(6) "974000" } ["food_service"]=> string(7) "Reggeli" ["road_type"]=> string(8) "Repülő" } ["Tags"]=> array(3) { ["category"]=> array(1) { [3]=> string(11) "Körutazás" } ["rating"]=> array(1) { [65]=> string(4) "****" } ["accommodation_type"]=> array(1) { [84]=> string(5) "Hotel" } } ["Weather"]=> array(0) { } } } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }

$program

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#124 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(7) "2382872"
  ["data_part"]=>
  string(1) "0"
  ["serial_number"]=>
  string(3) "428"
  ["name"]=>
  string(50) "Toszkána legjobb borai, szarvasgomba vadászattal"
  ["description"]=>
  string(1355) "

[r] repülővel,
menetrend szerinti közvetlen WizzAir járattal

3*-os szállodában, kétágyas fürdőszobás szobában

reggeli, 1 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora 

1. Látogatás Toszkána két legjobb borvidékén: Montepulciano és Chianti.

2. A legszebb toszkán városok megismerése.

3. Borkóstolás és vacsora a több mint 1000 éves Guicciardini Strozzi birtokon, ahol "Mona Lisa" leszármazottja fogadja csoportunkat.

4. Erdei kirándulás, szarvasgomba vadászattal.

Kis létszámú csoport

Bor és gasztronómiai élmények

Kulturális látnivalók

Oltással vagy teszttel lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

" ["distance"]=> NULL ["distance_from"]=> NULL ["accommodations"]=> NULL ["first_minute_discount"]=> string(1) "0" ["first_minute_discount_date"]=> NULL ["informations"]=> array(6) { ["leiras"]=> string(9770) "
1. nap: Budapest - Bologna

Elutazás menetrendszerinti közvetlen járattal Bolognaba, Hmajd transzfer a belvárosba. Rövid városnézés az óvárosban, melynek épületei sárga és terrakotta színben díszelegnek. A városban több mint 30 km árkád van, így esőben vagy erős napsütésben is megvédik a nézelődőket. Bolognában alapították a világ első egyetemét 1088-ban, és ez meghatározza a város fiatalos hangulatát, pezsgő életét. A középkori óvárosban megtekintjük a Piazza Maggiore-t, a Bazilikát és a város jelképeit, a pisai ferde toronynál is ferdébb lakótornyokat.

Bologna igazán gasztronómiájáról híres. Ez a régió a szülőföldje a parmezán sajtnak, a pármai sonkának, a modenai balzsamecetnek, továbbá Bologna kifejezetten büszke a kézzel készített friss tésztáira és a különleges fagylaltokra is.

A városnézés után a szállás elfoglalása (1 éj), majd vacsora egyénileg.

Hotel Metropolitan 4* (május)

2. nap: Firenze - San Gimignano

Reggeli után Firenzébe utazunk. Érkezés után városnézés helyi idegenvezetővel a "reneszánsz" bölcsőjeként” is emlegetett városban. Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta, 1865-1870 között az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont.  Történelmi belvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

A gyalogos városnézés során meglátogatjuk a Pitti Palotát, a 14.-15. században épült belvárost, átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon, kívülről megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot, a Santa Croce templomot. A városnézés után rövid szabadprogram, majd utazás San Gimignanoba.

Érkezés után ismerkedés a „Tornyok városával”, ahol tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal és a 15 impozáns lakótorony, mely a város jelképévé vált. Szűk sikátorai, hangulatos terei visszaröpítenek a múltba. Városnézésünket a Szent Agostino templom és a Palazzo del Popolo (városháza) megtekintésével zárjuk. Ezt követően rövid szabadprogram, melynek során megkóstolhatjuk a város különleges, sáfrányos fagylaltját.

A kora esti órákban érkezünk szállásunkra, ahol 3 éjszakát töltünk. Vacsora a szállodában.


Hotel Alcide 4*  (május)

3. nap: Siena - Chianti vidéke (szarvasgomba vadászat) - Poggibonsi

"Siena volt a legszebb olasz város azok közt, amiket Mihály eddig látott. Szebb volt Velencénél, szebb a nemes Firenzénél és az árkádos, édes Bolognánál is. (…) Az egész város, meredek, rózsaszín utcáival, véletlen-gondtalanul hullámzott csillag alakban vonuló dombjain; és lakóinak arcán is azt lehetett olvasni, hogy nagyon szegények, de nagyon boldogok, boldogok a maguk utánozhatatlan latin módján. A város meseszerű, vidám meseszerű jellegét az adja meg, hogy minden pontjáról látni lehet a város tetején a dómot, amely mint egy tréfás, zebraszínű, tornyos Zeppelin lebeg fölötte. A dóm egyik fala a templom tömegétől külön áll, jó kétszáz lépés távolságra, groteszken és gyönyörűen, az emberi tervek meghiúsulásának legnagyobbszerű térbeli szimbóluma gyanánt. Mihály imádta a bohémséget, ahogy ezek a régi olaszok nekikezdtek a katedrálisuknak. „Nekünk is kell, ha Firenzének van, sőt lehetőleg nagyobb legyen”, mondták, és megépítették a legmesszebb fekvő falat, hogy a firenzeiek előre rémüldözzenek, hogy mekkora lesz a sienaiak temploma. Azután elfogyott a pénz, az építők természetes gesztussal letették szerszámaikat, és többet feléje se néztek a katedrálisnak. – Igen, igen – gondolta Mihály -, így kell templomot építeni, ha az Ulpius-ház lakói templomot építettek volna, bizonyára ők is így tettek volna. Azután lementek a Campóra, a város kagyló alakú főterére, amely már alakjánál fogva is olyan volt, mint a város mosolya. Mihály alig tudott elszakadni” 

(Idézet Szerb Antal: Utas és holdvilág című regényéből)


Reggeli után a Toszkána szívében található Sienaba utazunk. A város híres műemléke a Dóm, amely a 12-13. században épült, és 1215-től miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi. A látvány lenyűgöző, mely magasba törő pilléreinek is köszönhető. Siena főterének, a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. A városfallal körülvett történelmi központ 1995-óta az UNESCO Kulturális Világörökség része. A városnézés után rövid szabadprogram, majd a Chianti vidék felfedezésére indulunk.

Gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül utazunk a Gaiole in Chiantiban található, Castello di Meleto pincészethez. Érkezés után megtekintjük a kastély antik pincészetét, majd egy könnyű toszkán ebéd következik, melynek során 3 féle bort kóstolunk meg.

Ebéd után a szarvasgomba misztikus történetét és gasztronómiai jelentőségét ismerjük meg. Kutyák segítenek a szarvasgomba keresésében. Kísérőnktől tájékoztatást kapunk a gyűjtés, tárolás, felhasználás technológiájáról. Este egy közeli étteremben vacsorázunk, ahol a finom szarvasgombás fogás mellé egy zamatos Chianti bort kortyolhatunk.

Este érkezünk vissza a szállásunkra.

[[galeria]]1847[[/galeria]]

4. nap: Pienza - Montepulciano - Poggibonsi

Reggeli után Montepulciano felé utazunk. Utunk során megpillantjuk az igazi toszkán tájat, mely visszaköszön minden képeslapról.

Meseszép dombok között haladva érkezünk Pienzába a reneszánsz építészet mintavárosába. Itt született II. Pius pápa, aki a helységnek 1462-ben városi jogokat adott, és püspöki székhellyé tette. Ő építtette a dómot, a püspöki palotát, a Palazzo Pubblicot és a pompás Palazzo Piccolominit.  Pienza történelmi központja 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A Porta al Praton keresztül érkezünk a város központjába. Itt láthatjuk a II. Pius által megálmodott épületeket, és egy igen szép reneszánsz kutat.

Ezt követően érkezünk Montepulcianoba, ahol az épületek ódonsága, stílusa, fekvése lenyűgöző. Sétánk során megtekintjük a város reneszánsz főterét, ahol nyaranta színházi előadásokat tartanak. A négyszögletű teret a Dóm és régi paloták határolják.

Montepulciano és környéke Toszkána legjobb három borvidékének egyike (Montalcino és Chianti mellett). Hogy erről magunk is megbizonyosodjunk, a városnézés után látogatást teszünk Montepulciano egyik híres pincészetében. A többszázéves múlttal büszkélkedő borászat a hagyományokat és modern technológiát ötvözve őrzi a termékek tipikus jellegét. Először a középkori palota antik picészetét járjuk be, majd borokat és toszkán finomságokat kóstolunk. 

Késő délután érkezünk a híres Tenuta Guicciardini Strozzi birtokra. A csodálatos környezetben található, 530 hektáros birtok több mint 1000 éves múltra tekint vissza. A nemesi Strozzi család tovább őrzi a hagyományokat, melynek köszönhetően világhírű borok kerülnek ki pincészetükből. A történelmi pincelátogatást egy toszkán vacsora követi, melynek tipikus fogásai helyben készülnek. A finom ételeket a pincészet 4 legjobb bora kíséri.  A különleges környezetben eltöltött vacsora, különleges élményként zárja toszkán kalandozásunkat.

[[galeria]]1848[[/galeria]]

5. nap: Poggibonsi - Bologna – Budapest

Reggeli után rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Bolognaból Budapestre. 


A programok sorrendje és a WizzAir járatok menetrendje változhat!


UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Firenze történelmi központja
 • San Gimignano: Történelmi központja
 • Siena: Történelmi központja
 • Pienza: Történelmi központja
" ["programok"]=> string(59) "

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

" ["további információk"]=> string(1700) "

Várható menetrend WizzAir járattal (változhat)

Budapest - Bologna: 07:10-08:35
Bologna - Budapest: 09:10-10:35

A repülőjegy díja a Wizzair csoportos ára alapján lett feltüntetve. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

" ["további információk 2"]=> string(808) "

Az első videó Toszkána kedvcsináló Tanács Gábor idegenvezetőnk tolmácsolásában.

 

" ["ár nem tartalmazza"]=> string(534) "az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)10 EUR a belépőketkb. 40 EUR / főa borravalótkb. 10 EUR/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár84 000 Ft-tólFeladható poggyász kérhetőmax. 20 kgkb. 20 000 Ft/db-tól Elsőbbségi beszállás kérhető2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db 40x20x25 cm és 1 db 10 kg-os 55x40x20 cm kb. 16 000 Ft/fő-től BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap" ["ár tartalmazza"]=> string(409) "a WizzAir repülőjegyet illetékkelmax. 40x20x25 cm-es kisméretű kézitáskával (melynek értéke: kb. 60.000 Ft - változhat!)4 éjszakát 3*-os szállodában, reggelivel1 alkalommal ebédet és 3 alkalommal vacsorát a program szerinta helyszíni közlekedésta pincelátogatásokat és borkóstolókat a program szerinta magyar nyelvű idegenvezetést (Sienában és Firenzében helyi idegenvezetővel)" } ["images"]=> array(24) { [0]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(66) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/tuscany-1707192_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [1]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(53) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/img_5481-1.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [2]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/italy-4981484_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [3]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(72) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/piazza-grande-2827032_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [4]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(49) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/1_(51).jpg" ["t"]=> string(0) "" } [5]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(80) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/cathedral-of-florence-2976627_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [6]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(54) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/img_93721-1.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [7]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(65) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/tuscany-104020_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [8]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(55) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/img_591211-1.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [9]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(71) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/san-gimignano-163039_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [10]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(49) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/albola.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [11]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(55) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/cusona-top-1.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [12]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/siena-5002067_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [13]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(61) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/dom-974017_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [14]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(72) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/san-gimignano-4675809_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [15]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/siena-2417791_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [16]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/italy-3603923_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [17]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(79) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/Firenze,_le_Ponte_Vecchio_2009-08-05.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [18]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/italy-2273767_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [19]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(71) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/montepulciano-165197_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [20]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/italy-3608525_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [21]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(64) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/italy-2612745_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [22]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(68) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/olive-oil-1433506_960_720.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [23]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(53) "https://www.1000ut.hu/user_images/1024/img_5454-1.jpg" ["t"]=> string(0) "" } } ["is_ski"]=> bool(false) ["is_sport"]=> bool(false) ["is_active"]=> bool(true) ["num_viewed"]=> string(1) "0" ["num_trip"]=> string(1) "4" ["tour_operator_id"]=> string(1) "9" ["departure_locations"]=> string(0) "" ["group_id"]=> string(7) "2382872" ["slug"]=> string(47) "toszkana-legjobb-borai-szarvasgomba-vadaszattal" ["created_at"]=> string(19) "2022-05-25 17:52:01" ["updated_at"]=> string(19) "2022-05-25 17:52:01" ["Rooms"]=> array(2) { [0]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "156948929" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(15) "Egyágyas szoba" ["num_people"]=> string(1) "1" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "1" ["min_people"]=> string(1) "1" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2382872" ["Program"]=> bool(false) } [1]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "156949316" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(32) "Kétágyas (franciaágyas) szoba" ["num_people"]=> string(1) "2" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "2" ["min_people"]=> string(1) "2" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2382872" ["Program"]=> bool(false) } } ["Locations"]=> array(2) { [56]=> array(11) { ["id"]=> string(2) "56" ["name"]=> string(12) "Olaszország" ["replaced_name"]=> string(459) "olaszorszag italia-csodai olaszo korutazas-olaszorszagban del-olaszorszag eszak-olaszorszag olasz-adria eszak-olasz-tavak olaszorszag-regio oalszorszag kozep-olaszorszag italia-rejtett-kincsei eszak-olasz-varosok olaszorszag-marketing olaszorszag-mar italy e-olasz-tortenelmi-varosok kozep-olaszorszag-gyongyszemei varosok-eszak-olaszorszagban adria adriai-tenger la-bella-italia szilveszter-eszak-olaszorszagban eszak-es-kozep-olaszorszag eszak-olasz-tajakon" ["short_name"]=> string(2) "IT" ["long_name"]=> string(12) "Olaszország" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "41.8719" ["lng"]=> string(7) "12.5674" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "47.092" ["lng"]=> string(7) "18.5205" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "35.4929" ["lng"]=> string(6) "6.6267" } } } ["num_program"]=> string(4) "2276" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(11) "olaszorszag" } [369]=> array(11) { ["id"]=> string(3) "369" ["name"]=> string(9) "Toszkána" ["replaced_name"]=> string(164) "toszkana toscana olaszorszag-toszkana toszkan-tengerpart toszkan-villak-farmhazak toscana-es-kornyeke toszkana-csodai toskana toskanische-kuste toszkana-es-kornyeke" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(23) "Olaszország, Toszkána" ["type"]=> string(6) "region" ["parent_id"]=> string(2) "56" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "43.7711" ["lng"]=> string(7) "11.2486" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "44.4727" ["lng"]=> string(7) "12.3714" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "42.2384" ["lng"]=> string(6) "9.6867" } } } ["num_program"]=> string(3) "222" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(8) "toszkana" } } ["description_short"]=> string(154) "[r] repülővel, menetrend szerinti közvetlen WizzAir járattal3*-os szállodában, kétágyas fürdőszobás szobábanreggeli, 1 alkalommal ebéd, 3 ..." ["location_text"]=> string(22) "Olaszország,Toszkána" } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Toszkána legjobb borai, szarvasgomba vadászattal

Utazás alapadatai 1993

4 csillag
Repülő
Egyéni
2 felnőtt
2022-10-04, 5 nap / 4 éj
Reggeli
Kétágyas (franciaágyas) szoba
1000 Út Travel Kft.

[r] repülővel,
menetrend szerinti közvetlen WizzAir járattal

3*-os szállodában, kétágyas fürdőszobás szobában

reggeli, 1 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora 

1. Látogatás Toszkána két legjobb borvidékén: Montepulciano és Chianti.

2. A legszebb toszkán városok megismerése.

3. Borkóstolás és vacsora a több mint 1000 éves Guicciardini Strozzi birtokon, ahol "Mona Lisa" leszármazottja fogadja csoportunkat.

4. Erdei kirándulás, szarvasgomba vadászattal.

Kis létszámú csoport

Bor és gasztronómiai élmények

Kulturális látnivalók

Oltással vagy teszttel lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

leiras

1. nap: Budapest - Bologna

Elutazás menetrendszerinti közvetlen járattal Bolognaba, Hmajd transzfer a belvárosba. Rövid városnézés az óvárosban, melynek épületei sárga és terrakotta színben díszelegnek. A városban több mint 30 km árkád van, így esőben vagy erős napsütésben is megvédik a nézelődőket. Bolognában alapították a világ első egyetemét 1088-ban, és ez meghatározza a város fiatalos hangulatát, pezsgő életét. A középkori óvárosban megtekintjük a Piazza Maggiore-t, a Bazilikát és a város jelképeit, a pisai ferde toronynál is ferdébb lakótornyokat.

Bologna igazán gasztronómiájáról híres. Ez a régió a szülőföldje a parmezán sajtnak, a pármai sonkának, a modenai balzsamecetnek, továbbá Bologna kifejezetten büszke a kézzel készített friss tésztáira és a különleges fagylaltokra is.

A városnézés után a szállás elfoglalása (1 éj), majd vacsora egyénileg.

Hotel Metropolitan 4* (május)

2. nap: Firenze - San Gimignano

Reggeli után Firenzébe utazunk. Érkezés után városnézés helyi idegenvezetővel a "reneszánsz" bölcsőjeként” is emlegetett városban. Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta, 1865-1870 között az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont.  Történelmi belvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

A gyalogos városnézés során meglátogatjuk a Pitti Palotát, a 14.-15. században épült belvárost, átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon, kívülről megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot, a Santa Croce templomot. A városnézés után rövid szabadprogram, majd utazás San Gimignanoba.

Érkezés után ismerkedés a „Tornyok városával”, ahol tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal és a 15 impozáns lakótorony, mely a város jelképévé vált. Szűk sikátorai, hangulatos terei visszaröpítenek a múltba. Városnézésünket a Szent Agostino templom és a Palazzo del Popolo (városháza) megtekintésével zárjuk. Ezt követően rövid szabadprogram, melynek során megkóstolhatjuk a város különleges, sáfrányos fagylaltját.

A kora esti órákban érkezünk szállásunkra, ahol 3 éjszakát töltünk. Vacsora a szállodában.


Hotel Alcide 4*  (május)

3. nap: Siena - Chianti vidéke (szarvasgomba vadászat) - Poggibonsi

"Siena volt a legszebb olasz város azok közt, amiket Mihály eddig látott. Szebb volt Velencénél, szebb a nemes Firenzénél és az árkádos, édes Bolognánál is. (…) Az egész város, meredek, rózsaszín utcáival, véletlen-gondtalanul hullámzott csillag alakban vonuló dombjain; és lakóinak arcán is azt lehetett olvasni, hogy nagyon szegények, de nagyon boldogok, boldogok a maguk utánozhatatlan latin módján. A város meseszerű, vidám meseszerű jellegét az adja meg, hogy minden pontjáról látni lehet a város tetején a dómot, amely mint egy tréfás, zebraszínű, tornyos Zeppelin lebeg fölötte. A dóm egyik fala a templom tömegétől külön áll, jó kétszáz lépés távolságra, groteszken és gyönyörűen, az emberi tervek meghiúsulásának legnagyobbszerű térbeli szimbóluma gyanánt. Mihály imádta a bohémséget, ahogy ezek a régi olaszok nekikezdtek a katedrálisuknak. „Nekünk is kell, ha Firenzének van, sőt lehetőleg nagyobb legyen”, mondták, és megépítették a legmesszebb fekvő falat, hogy a firenzeiek előre rémüldözzenek, hogy mekkora lesz a sienaiak temploma. Azután elfogyott a pénz, az építők természetes gesztussal letették szerszámaikat, és többet feléje se néztek a katedrálisnak. – Igen, igen – gondolta Mihály -, így kell templomot építeni, ha az Ulpius-ház lakói templomot építettek volna, bizonyára ők is így tettek volna. Azután lementek a Campóra, a város kagyló alakú főterére, amely már alakjánál fogva is olyan volt, mint a város mosolya. Mihály alig tudott elszakadni” 

(Idézet Szerb Antal: Utas és holdvilág című regényéből)


Reggeli után a Toszkána szívében található Sienaba utazunk. A város híres műemléke a Dóm, amely a 12-13. században épült, és 1215-től miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi. A látvány lenyűgöző, mely magasba törő pilléreinek is köszönhető. Siena főterének, a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. A városfallal körülvett történelmi központ 1995-óta az UNESCO Kulturális Világörökség része. A városnézés után rövid szabadprogram, majd a Chianti vidék felfedezésére indulunk.

Gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül utazunk a Gaiole in Chiantiban található, Castello di Meleto pincészethez. Érkezés után megtekintjük a kastély antik pincészetét, majd egy könnyű toszkán ebéd következik, melynek során 3 féle bort kóstolunk meg.

Ebéd után a szarvasgomba misztikus történetét és gasztronómiai jelentőségét ismerjük meg. Kutyák segítenek a szarvasgomba keresésében. Kísérőnktől tájékoztatást kapunk a gyűjtés, tárolás, felhasználás technológiájáról. Este egy közeli étteremben vacsorázunk, ahol a finom szarvasgombás fogás mellé egy zamatos Chianti bort kortyolhatunk.

Este érkezünk vissza a szállásunkra.

[[galeria]]1847[[/galeria]]

4. nap: Pienza - Montepulciano - Poggibonsi

Reggeli után Montepulciano felé utazunk. Utunk során megpillantjuk az igazi toszkán tájat, mely visszaköszön minden képeslapról.

Meseszép dombok között haladva érkezünk Pienzába a reneszánsz építészet mintavárosába. Itt született II. Pius pápa, aki a helységnek 1462-ben városi jogokat adott, és püspöki székhellyé tette. Ő építtette a dómot, a püspöki palotát, a Palazzo Pubblicot és a pompás Palazzo Piccolominit.  Pienza történelmi központja 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A Porta al Praton keresztül érkezünk a város központjába. Itt láthatjuk a II. Pius által megálmodott épületeket, és egy igen szép reneszánsz kutat.

Ezt követően érkezünk Montepulcianoba, ahol az épületek ódonsága, stílusa, fekvése lenyűgöző. Sétánk során megtekintjük a város reneszánsz főterét, ahol nyaranta színházi előadásokat tartanak. A négyszögletű teret a Dóm és régi paloták határolják.

Montepulciano és környéke Toszkána legjobb három borvidékének egyike (Montalcino és Chianti mellett). Hogy erről magunk is megbizonyosodjunk, a városnézés után látogatást teszünk Montepulciano egyik híres pincészetében. A többszázéves múlttal büszkélkedő borászat a hagyományokat és modern technológiát ötvözve őrzi a termékek tipikus jellegét. Először a középkori palota antik picészetét járjuk be, majd borokat és toszkán finomságokat kóstolunk. 

Késő délután érkezünk a híres Tenuta Guicciardini Strozzi birtokra. A csodálatos környezetben található, 530 hektáros birtok több mint 1000 éves múltra tekint vissza. A nemesi Strozzi család tovább őrzi a hagyományokat, melynek köszönhetően világhírű borok kerülnek ki pincészetükből. A történelmi pincelátogatást egy toszkán vacsora követi, melynek tipikus fogásai helyben készülnek. A finom ételeket a pincészet 4 legjobb bora kíséri.  A különleges környezetben eltöltött vacsora, különleges élményként zárja toszkán kalandozásunkat.

[[galeria]]1848[[/galeria]]

5. nap: Poggibonsi - Bologna – Budapest

Reggeli után rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Bolognaból Budapestre. 


A programok sorrendje és a WizzAir járatok menetrendje változhat!


UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Firenze történelmi központja
 • San Gimignano: Történelmi központja
 • Siena: Történelmi központja
 • Pienza: Történelmi központja

programok

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

további információk

Várható menetrend WizzAir járattal (változhat)

Budapest - Bologna: 07:10-08:35
Bologna - Budapest: 09:10-10:35

A repülőjegy díja a Wizzair csoportos ára alapján lett feltüntetve. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

további információk 2

Az első videó Toszkána kedvcsináló Tanács Gábor idegenvezetőnk tolmácsolásában.

 

ár nem tartalmazza

az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)10 EUR a belépőketkb. 40 EUR / főa borravalótkb. 10 EUR/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár84 000 Ft-tólFeladható poggyász kérhetőmax. 20 kgkb. 20 000 Ft/db-tól Elsőbbségi beszállás kérhető2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db 40x20x25 cm és 1 db 10 kg-os 55x40x20 cm kb. 16 000 Ft/fő-től BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

ár tartalmazza

a WizzAir repülőjegyet illetékkelmax. 40x20x25 cm-es kisméretű kézitáskával (melynek értéke: kb. 60.000 Ft - változhat!)4 éjszakát 3*-os szállodában, reggelivel1 alkalommal ebédet és 3 alkalommal vacsorát a program szerinta helyszíni közlekedésta pincelátogatásokat és borkóstolókat a program szerinta magyar nyelvű idegenvezetést (Sienában és Firenzében helyi idegenvezetővel)

Érintett területek

 • Olaszország
 • Toszkána

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést.
még töltünk